Carolinahund

Carolinahund regnes av mange som det amerikanske kontinentets opprinnelige hundetype, og som sådan går den også under navn som indianerhund og amerikansk dingo. Den er en typisk pariahund på alle måter, selv om den nå mer framstår som en hvilken som helst annen hunderase i hjemlandet USA. Den har fortsatt ikke fått anerkjennelse hverken av American Kennel Club eller FCI, men den anerkjennes som sådan av bl.a. United Kennel Club.

Opprinnelsen til carolinahunden er ukjent, men en populær teori er at rasen har kommet til dette kontinentet gjennom vandring over Beringstredet. Carolinahunden ble først oppdaget av Dr. I. Lehr Brisbin, Jr. heart necklace, professor i biologi ved University of Georgia

kelme Training Shorts

KELME Men Sport Round Collar Short Sleeve Running Basketball Football Training T-shirt

BUY NOW

35.99
22.99

, ved Savannah River i Sør-Carolina. Herav fikk også rasen sitt navn; carolinahund.

Carolinahunden ligner på andre pariahhunder. Den har en litt langstrakt, slank og smidig kroppsbygning og et typisk trekantet litt langstrakt hode med stående spisse ører som er svært bevegelige (som for alle slike hunder). Pelsen er kort og glatt, og underpelsen tett på vinterstid (avhengig av temperatur). Beina er forholdsvis lange, slanke og muskuløse. Halen er forholdsvis lang og har gjerne noe buskete pels.

I størrelse varierer denne hunden fra ca. 43-61 cm i skulderhøyde og vekten ligger normalt på ca. 13,5-27 kg. Som pariahhund er den altså forholdsvis stor, men allikevel typisk på alle måter.

Carolinahund er både en god jakthund, vakthund og familiehund. Rasen har imidlertid også en rekke andre kvaliteter, som gjør at den kan egne seg for andre bruksområder også. Carolinahunden jakter aktivt såvel med synet, som med luktesansen og hørselen. Dermed faller rasen inn i kategorien hetsende hunder, da dette er dens naturlige jaktform, men den kan også bli en ypperlig sporhund, takket være en meget velutviklet luktesans.

Carolinahund er en primitiv hund som har mange av villhundes instinkter i behold. Den er svært alert og gjerne meget skeptisk til fremmede. Man kan trygt si at dette ikke er en hunderase som passer andre enn spesielt interesserte og svært erfarne hundefolk. Mot dem den kjenner og regner blant sine egne, er den derimot en ypperlig familiehund, som både er leken

United States Home ACOSTA 14 Jerseys

United States Home ACOSTA 14 Jerseys

BUY NOW

$266.58
$31.99

, snill og gjerne svært tolerant. Hunden passer imidlertid best for folk som er glade i friluftsliv og mye mosjon, ettersom de er naturlige løpere. Carolinahunder trenger dessuten oppgaver og utfordringer for å trives.

Rasen regnes som svært sunn og trenger lite stell, annet en en gjennombørsting av pelsen og nok med mosjon.

Africanis · Aso · Australsk dingo · Azawakh · Balihund · Basenji · Boliviansk nakenhund · Boranhund · Borneohund · Canaanhund · Carolinahund · Ecuadoriansk nakenhund · Indisk pariahhund · Kampucheisk razorback · Khala · Kintamanihund · Koreansk hund · Koreansk jindo · Koreansk chejudo · Kretahund · Mandsjurisk nakenhund · Mexikansk nakenhund · Miryanghund · Ny-Guinea syngehund · Peruviansk inkahund · Peruviansk nakenhund · Pungsanhund · Santalhund · Sapsali · Siamesisk nakenhund · Taiwanhund · Telomaihund · Thaihund · Thai ridgeback